Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Trends in decentrale energie Inzichten voor duurzame bedrijfsgroei

Duurzame bedrijfsgroei

Wat is er nodig om een duurzamere, toekomstgerichte organisatie te worden? In ons nieuwe rapport wordt uitgelegd wat het betekent om een duurzaam bedrijf te zijn en welke stappen u kunt nemen om dit traject te beginnen.

In twee jaar kan er veel veranderen. In 2017 hebben we ons jaarlijkse onderzoeksprogramma uitgevoerd en verantwoordelijkheid voor het milieu bleek niet hoog op de bedrijfsagenda te staan. Uit onze meest recente enquête blijkt dat bedrijven dit nu wél belangrijk vinden. Bedrijven moeten een innovatieve manier vinden om hun financiële prestaties en milieubeleid in evenwicht te brengen om groei en concurrentievoordeel te realiseren. Maar hoe?

We hebben onderzoek gedaan naar ruim 1.500 bedrijven en energiebeslissers van grote organisaties in tien landen en in zeven branches om inzicht te krijgen in de ervaring die bedrijven hebben, hoe zij zich aanpassen aan deze veranderingen en de veranderende rol van energie. Ons rapport over trends in decentrale energie is het resultaat van dat onderzoek.

Slechts een op de acht bedrijven is geclassificeerd als 'duurzaam bedrijf'

86%
denkt dat duurzaamheid economische en milieu-elementen heeft
#3
organisatorische prioriteit voor maatschappelijke en milieuverantwoordelijkheid
34%
ziet energiebestendigheid en -veiligheid als een bedrijfsrisico