Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Hoe Centrica Business Solutions vormgeeft aan een CO2 neutrale toekomst

James Rushen, hoofd Verantwoord Ondernemen bij Centrica, vertelt hoe we bijdragen aan het vormgeven van een CO2 neutrale toekomst door energie duurzamer te gebruiken in ons eigen bedrijf.

Bij Centrica Business Solutions zijn we er trots op om samen te werken met klanten over de hele wereld en hen te helpen een duurzaam bedrijf te worden en op de meest duurzame manier een energietransitie te maken naar een CO2 neutrale toekomst. In 2019 introduceerde Centrica zijn Responsible Business Ambitions, met toezeggingen om voor 2030 de uitstoot van onze klanten te verminderen in overeenstemming met de klimaat overeenkomst van Parijs. Om het CO2 neutraal maken van energiesystemen mogelijk te maken zetten we onze flexibele, gedistribueerde en CO2 vrije technologie in. Maar als Centrica erkennen we ook dat het belangrijk is om onze eigen uitstoot te verminderen en hebben we ons ten doel gesteld om tegen 2050 net zero te bereiken.

In de afgelopen jaren zijn we van een productgericht bedrijf veranderd naar een klantgerichte leverancier van diensten en oplossingen. In combinatie met de toepassing van technologie, innovatie en culturele verandering, stoten we nu meer dan 80% minder CO2 uit dan tien jaar geleden. We weten dat er nog meer werk te doen is, en we zullen de efficiëntie binnen ons bedrijf blijven stimuleren, met als doel onze interne CO2 voetafdruk tegen 2025 met nog eens 35% te verminderen en ons pad naar een netto-nul CO2 uitstoot tegen 2050 te ontwikkelen.

In deze video licht James Rushen, hoofd Verantwoord Ondernemen bij Centrica, de stappen toe die we tot nu toe hebben genomen om onze CO2-uitstoot te verminderen en energie duurzamer te gebruiken.

Met onze ambities voor verantwoord ondernemen versnellen we de positieve impact die we hebben in de samenleving en op het milieu - door de klimaatverandering te helpen aanpakken, een meer inclusieve en geschoolde beroepsbevolking op te bouwen, te innoveren om het leven van onze klanten gemakkelijker te maken en gemeenschappen te helpen.